Varteks jesenski prvak, Bednja stopostotna doma

Nema iznenađenja u sastavu vodeće četvorke na tablici 4. NL ČK-VŽ nakon završenog jesenskog dijela prvenstva, kao što se i predviđalo gornji dio poretka drže Varteks, Bednja, Polet i Nedelišće. Ali nije bilo očekivano da će naša momčad na polusezoni zaostajati čak 13 bodova za liderom.

Među prvom trojicom još je sve otvoreno, prvoplasirani Varteks u odnosu na Bednju ima +3 i pred Poletom +6. Nedelišće je veći dio jeseni provelo u sredini tablice, ali se u posljednjih šest kola u kojima je upisan samo jedan poraz popelo do zadovoljavajućeg 4. mjesta koje dijeli s općinskim rivalima.Kod klubova broj domaćih i gostujućih utakmica varira od šest do devet pa su i situacije na tablicama šarolike. Bednja je jedini klub s maksimalnim učinkom na domaćem terenu bez izgubljenog boda, dok su Varteksu kod kuće bod otkinuli samo nogometaši Nedelišća u 1. kolu.

Nedelišće je u sedam utakmica na Tratama upisalo šest pobjeda, a bodove je kući ponijela samo Bednja u 6. kolu. Najslabiji učinak na svom terenu ostvario je Omladinac osvojivši pet bodova, svladali su samo Dinamo, a bod su osvojili protiv favoriziranih Nedelišća i Varteksa.U gostima nema momčadi bez poraza, Varteks je posustao u 15. kolu kod Međimurca, a Polet je u 8. kolu poražen u Pušćinama, i ta dva kluba imaju najmanje gostujućih poraza. Naša momčad prosula je velik broj bodova, jedina pobjeda ostvarena je u 10. kolu protiv Podravine.

Momčadi bez pobjede u gostima su Omladinac i Novi Marof, a posebno su loše prolazili Novomarofčani koji su u sedam utakmica primili čak 47 pogodaka. Jedini klubovi koji su više bodova osvojili vani nego doma su Nedeljanec, Rudar i Dinamo.