Naj, naj: Statistički pregled lige

Za kraj statističkih pregleda sezone 2017./2018. u 4. NL Čakovec-Varaždin ostavili smo "naj-naj" podatke koji se odnose na nogometaše. Saznajte koji su igrači nastupili u svih 30 kola, tko je imao maksimalnu minutažu, kakvo je stanje na listi strijelaca i tko je postizao najviše hat-trickova, zatim tko su vlasnici najbržih golova, najmlađi i najstariji igrači itd.

Igrači s najviše nastupa

Više od 400 igrača dobilo je priliku zaigrati za neki od 16 klubova, a samo su desetorica ostvarila nastup u svakoj od 30 ligaških utakmica. Plitvica je jedini klub koji ima dvojicu igrača s 30 nastupa. Najviše odigranih minuta upisao je Karlo Kosalec, igrač Sloge koji je, iako nije vratar, na terenu proveo maksimalnih 2700 minuta. Samo 18 minuta propustio je Tomislav Katanec iz Slobode, dok se iz naših redova nešto niže našao Boris Martinović s 2565 minuta.

Strijelci i golovi

Dva vrsna golgetera apsolutno su obilježila sezonu, titulu najboljeg strijelca ponio je Stjepan Krznar, u Dinamovom debitantskom nastupu u ligi, s 36 postignutih pogodaka. Dva manje postigao je Poletov Tomislav Medved, dok je naš najbolji strijelac Zvonimir Panić sezonu završio sa 17 pogodaka i na diobi 5. mjesta liste strijelaca. Ostvareno je 18 hat-trickova (tri pogotka istog igrača na utakmici), a u tome su prednjačili najbolji strijelci.

Medvedu je to uspjelo na tri utakmice, a Krznaru na dvije, te još 15-orici igrača na jednoj utakmici, iz naše momčadi na listi se našao Panić. Ove sezone maksimalni doseg igrača bila su upravo tri pogotka na utakmici, nijedan nije postigao više. Najbrži golovi postignuti su u 1. minuti, ukupno četiri u sezoni, strijelci: Medved, Andrej Goričanec, Igor Beštek i Ivan Risonjić. U korist Nedelišća najbrži je bio autogol Jurice Bihara (Dinamo) u 2. minuti u 21. kolu.

Najmlađi igrač koji se upisao u strijelce dolazi iz naših redova, Borna Petrovečki (rođen 19.12.2000.) postigao je u jesenskom dijelu dva pogotka za Nedelišće još kao 16-godišnjak, a nakon prijelaza u Jalžabet isto je ponovio i u proljetnom dijelu i sezonu završio s četiri pogotka. Ukupno je 19 nogometaša rođenih 1999. i mlađih postizalo pogotke, a najviše ih dolazi iz redova Slobode i Zelengaja, po tri ovako mladaa igrača iz tih klubova zabijala su ove sezone.Igrači po starosti

Kad ne bi postojalo pravilo o dva igrača mlađa od 21 godine koja moraju započeti utakmicu i odigrati 1. poluvrijeme mogla bi se sastaviti respektabilna momčad od igrača koji su zagazili već u veteranske godine. Ukupno je 30 nogometaša rođenih 1984. i starijih skupljalo minutažu ove sezone, a najstariji je bio igrač Pušćina Bojan Cirkvenčić (16.04.1976.). Kod Nedelišća najstariji je u ovoj sezoni bio Danijel Mesarić.

S druge strane, čak je 50 mladih nogometaša u dobi od 16-18 godina upisalo barem jedan nastup za svoj klub. Najmlađi igrač bio je igrač Sloge Dominik Toplek (27.05.2002.), čak 26 godina mlađi od najstarijeg igrača. U Nedelišću su najmlađi bili već spomenuti najmlađi strijelac lige Petrovečki, te vratar Filip Paman (29.02.2000.). Za Novi Marof je nastupilo čak osmero tako mladih igrača, a slijede Sloga, Nedeljanec, Podravina...

Ukupno gledano, prosjek lige iznosi 25,5 godina, najmlađu momčad imala je drugoplasirana Bednja (22,9), a najstariju momčad prvak Polet (27,2). Momčad Nedelišća je s prosjekom od 26 godina bila 9. najstariji u ligi, najmlađi sastav imali smo u 15. kolu (23,8) protiv Rudara, a najstariji sastav u 12. kolu (27,5) protiv Međimurca.

Igrači s najviše kartona

28 igrača pauziralo je dvije ili više utakmica zbog skupljenih žutih kartona, a čak deset puta opomenuti su bili Antonio Zadravec (Rudar) i Kristijan Fegeš (Sloboda). Od igrača Nedelišća vrh drži Mesarić s devet opomena, a po šest su skupili veznjaci Luka Brlenić i Mladen Filipović i naš najbolji strijelac Panić. Strožu kaznu, crveni karton, po dva puta u sezoni zaradila su sedmorica, među njima i naš Nino Pintarić, dok je Sloga jedini klub s dva igrača na popisu.