Neslavni vrh po disciplinskim mjerama pripao Nedelišću

Velik broj opomena pokazali su glavni suci i u protekloj sezoni 4. NL Čakovec-Varaždin, uz smanjenje količine žutih kartona u odnosu na prošlu sezonu značajno se povećao broj isključenja. Kako su se vodile velike borbe za naslov prvaka i za opstanak u vodstvo lige imalo je i mnogo posla sa sankcijama klubova i kazni zbog ponašanja igrača i službenih osoba.

Žuti kartoni

Jedina dva kluba s prosjekom većim od dva žuta kartona po utakmici imaju Rudar i Nedelišće čiji su igrači opomenuti 64, odnosno 62 puta. Najmanje žutih dodijeljeno je igračima Međimurca, ukupno 41, dok još četiri kluba imaju po jedan više. Suci su pokazali ukupno 771 žuti karton, od čega 272 u prvom i 499 u drugom poluvremenu. Igrači Nedelišća su najveći broj opomena, njih 14, zaradili u razdoblju između 61. i 70. minute, a u prosjeku su dobivali karton svake 43,5 minute.Crveni kartoni

Čak 20 više crvenih kartona dodijeljeno je u ovoj sezoni u odnosu na prethodnu, a od ukupno 50 isključenja samo osam se dogodilo do 40. minute, a najviše naravno u posljednjih deset minuta. Gotovo svaku treću utakmicu neki igrač Nedelišća završio je prije njenog kraja i s devet isključenja naša momčad je na neslavnom vrhu poretka. Od tog broja čak sedam od 61. do 90. minute. Nijedan klub nije završio sezonu bez crvenog kartona, s jednim je tome najbliže bila posljednjeplasirana Sloboda.

Novčane kazne

Kroz 30 kola samo Bednja nijednom nije novčano kažnjena, dok je preostalih 15 klubova na račun lige uplatilo ukupno 15.400 kuna. Najveći broj kazni odnosi se na broj opomenutih igrača (npr. pet ili više žutih, četiri žuta i crveni i sl.), a iza toga slijede udaljavanja službenih osoba (treneri, predstavnici klubova, fizioterapeuti) s klupe za pričuve. Nedelišće je u sezoni kažnjeno s ukupno 1.800 kuna.