Nedelišću jesen, Bednji proljeće, a Poletu - naslov prvaka

Konačni poredak klubova na kraju sezone u 4. NL Čakovec-Varaždin dobro je poznat, Polet je uspio obraniti 1. mjesto, dok su u neizvjesnoj utrci za naslov prvaka na bod iza njih ostali Bednja i Nedelišće. Kao i prošlih sezona donosimo vam statističke podatke, počinjemo s poretkom klubova, tj. odvojenim tablicama - jesen / proljeće, domaće / gostujuće utakmice i 1. poluvrijeme / 2. poluvrijeme.


Jesen / proljeće

Nakon jesenskih 15 kola Nedelišće je bilo na vrhu poretka s bodom prednosti u odnosu na Poletu, dok je Dinamo zaostajao tri boda. Bednja je loše ušla u sezonu, no to su nadoknadili u proljetnom dijelu kojeg su odradili bolje od svih, samo jednom su poraženi u drugoj polusezoni (Nedelišće 1:0) i primili su samo 11 pogodaka u proljetnih 15 utakmica. Kroz cijelu sezonu Polet je bio najkonstantniji i osvojio naslov prvaka, iako nisu bili najbolji ni u jesenskom ni u proljetnom dijelu.

Najveći dobitnik proljetnog dijela su Pušćine koje su u odnosu na jesen osvojile čak devet bodova više, a slijede ih Bednja i Zelengaj sa sedam bodova razlike. Proljeće su znatno slabije od jeseni odradili Podravina koja je osvojila čak jedanaest bodova manje, te Dinamo s devet bodova manje u odnosu na jesenski dio. Zato Pušćine bilježe i najveći napredak na ukupnoj tablici, jesen su završili na 13. mjestu, a na kraju su završili 9., daleko od zone ispadanja.Domaće / gostujuće

Najbolje plasirana trojka nalazi se u vrhu i na tablicama domaćih i gostujućih utakmica, što samo potvrđuje njihovu dominaciju u sezoni koja je iza nas. Nedelišće je bilo neprikosnoveno na svojim Tratama i sezonu završilo bez domaćeg poraza, jednako kao i Polet, no oni su ostvarili pobjedu manje u odnosu na našu momčad. Po jedan domaći poraz upisali su Bednja i Rudar, a najdarežljiviji domaćin bila je Sloboda s osam upisanih poraza.

Situacija je naravno bitno drukčija u gostima i nema kluba koji bi više bodova osvojio na tuđem terenu nego na svom. Najmanje poraza, po četiri, upisali su Polet i Bednja, jedan poraz više doživjelo je Nedelišće, i ova trojka ima uvjerljivo najbolji skor u gostujućim utakmicama. Tek četiri boda s 15 gostovanja kući su donijeli Zelengaj i Plitvica, a uz njih su samo jednu pobjedu ostvarili i Sloboda, Pušćine i Jalžabet.1. poluvrijeme / 2. poluvrijeme

Koliko je Polet bio dominantan vidi se i po učinku po poluvremenima, pripao im je tron i prvog i drugog, a posebno se ističe njihov učinak od 46. do 90. minute gdje su bili uvjerljivo bolji od ostalih. Bednja je najmanje puta bila u rezultatskom zaostatku nakon prvih 45 minuta, samo tri puta, a Jalžabet čak osamnaest puta u 30 kola. Nedelišće je po učinku u prvom dijelu na diobi 3. mjesta s Međimurcem, s istim brojem potencijalnih bodova i jednakom gol-razlikom.

Uspješno ili ne, najviše puta je loš rezultat iz prvog poluvremena nadoknađivao Zelengaj i postigao gotovo dvostruko više pogodaka u nastavku susreta. Drugo poluvrijeme uvjerljivo najslabije odrađivala je Sloboda, što ih je na koncu i dovelo do 16. mjestu na konačnoj tablici i ispadanja iz lige. Poredak najboljih po ishodima u 2. poluvremenu ne razlikuje se mnogo od stanja na ukupnom poretku cijelog prvenstva. Nedelišće je u tom dijelu bilo znatno lošije u proljeće u odnosu na jesen.