I bez trofeja uspješna sezona

Spušten je zastor na još jednu sezonu, a kao i za prethodne tri, i za ovu možemo reći da je bila uspješna. U 4. NL Čakovec-Varaždin nakon dva naslova prvaka i prošlosezonskog 4. mjesta ovog puta smo došli na jednu stepenicu više i morali se zadovoljiti s 3. mjestom, dok u posljednje četiri sezone u Kupu Međimurja bilježimo jedan naslov prvaka, dva finala i jedno polufinale.

Još od sezone 2011./2012. nismo bili ovako blizu naslovu prvaka i na kraju ostali bez ičega. Tad smo sezonu u 3. HNL - Sjever kompromitirali već u 1. kolu i administrativnom pogreškom zaigrali s igračem bez prava nastupa te osim osvojena tri boda bili kažnjeni s još jednim oduzetim. Na kraju smo za prvakom Mladosti iz Ždralova zaostali baš ta četiri boda i ostali na 4. mjestu, ispred su još bili Koprivnica i Bjelovar, a sva četiri kluba ostvarila su po 20 pobjeda te sezone.

Zanimljivo, kad se vratimo u sadašnjost vidimo da i ove sezone klubovi u borbi za 1. mjesto imaju 20 pobjeda na svom kontu. Polet je prvak sa 66 bodova, Bednja i Nedelišće imaju 65, no ono što bode u oči su golovi. I u jesenskom i u proljetnom dijelu po četiri kluba zabijala su više od nas, npr. Polet je ovog proljeća zabio čak dvostruko više (29:58). Nedelišće je u 30 utakmica samo jednom postiglo pet ili više golova, polovici klubova tu gledamo u leđa.

Polet je osam puta toliko zabijao, Bednja i Međimurec pet puta, i još četiri kluba dva-tri puta. Da stvar bude gora, naša momčad je 5 ili više golova primila u čak dvije utakmice, bez obzira na okolnosti u tim susretima, dok Poletu i Bednji to nitko nije napravio. Pojedinačno smo imali po deset različitih strijelaca i u jesenskom i u proljetnom dijelu, s razlikom što smo u prvoj polusezoni imali istaknutog najboljeg strijelca s 13 golova, a u drugoj nitko nije postigao više od četiri.


Generalno, trenerski učinak je ujednačen, u jesenskom dijelu Krešimir Šenji osvojio je 33 boda (porazi protiv Dinama i Jalžabeta), a u proljetnom Goran Međumurac 32 (porazi protiv Poleta, Pušćina i Međimurca). Na tablici smo šest kola proveli na 1. mjestu, osamnaest kola na 2. mjestu i šest kola na 3. mjestu, što nam je i plasman na konačnoj tablici sezone. Treneri su koristili usluge 29-orice igrača, od toga su devetorica nastupala kao mlađi od 21 godine.

Najveću minutažu upisao je Boris Martinović, jedan od najzapaženijih na terenu, a u poretku ga slijedi vratar Karlo Kocijan. Najmanje 15 cijelih utakmica još su odradili i Luka Brlenić, Mladen Filipović, Danijel Mesarić, Nino Pintarić i mladi Fran Vibovec koji se profilirao u prvotimca. Najviše pogodaka postigao je Zvonimir Panić, ukupno 17, te je na diobi 5. mjesta liste strijelaca u ligi. Mesarić je skupio najviše žutih kartona (9), a Pintarić najviše crvenih kartona (2).

Momčad je kroz sezonu odigrala ukupno 39 službenih utakmica: trideset u 4. NL ČK-VŽ, sedam u Kupu Međimurja i dvije u Hrvatskom nogometnom kupu, a iduće sezone očekuju nas ista natjecanja. U ligu ulaze tri kluba od kojih je poznat samo varaždinski Varteks, povratnik iz 3. HNL - Istok, a po jednog predstavnika još će dati međimurski i varaždinski ŽNS, u županijskom kupu i dalje smo drugi nositelj, dok će u Hrvatskom kupu biti potrebna sreća na ždrijebu pretkola.

Igračima i trenerima čestitke na 3. mjestu u ligi i finalu županijskog kupa!

Sezona 2017./2018.

Karlo Kocijan, Dario Novak, Filip Paman (vratari), Matija Antunović, Marko Bađari, Luka Brlenić, Robert Cvetković, Mladen Filipović, Dominik Jambrošić, Alen Labaš, Tomislav Levačić, Ivan Mandić, Karlo Marciuš, Boris Martinović, Goran Međumurac, Danijel Mesarić, Andrej Nemet, Zvonimir Panić, Borna Petrovečki, Nino Pintarić, Nikola Pomper, Dejan Slunjski, Patrik Šimunić, Branimir Špicar, Fran Vibovec, Nenad Vibovec, Nino Vizinger, Leon Vrček, fizioterapeut: Dario Vidović, treneri: Krešimir Šenji (jesen), Goran Međumurac (proljeće)