90 minuta odluke: Polet, Bednja ili Nedelišće?

Došao je kraj četvrtoj sezoni Četvrte nogometne lige Čakovec-Varaždin, a stanje uoči posljednjeg kola nikad nije bilo neizvjesnije i zanimljivije. Na vrhu se između tri kluba vodi borba za naslov prvaka, dok se na začelju traži treći putnik u niži rang natjecanja. A hoće li pehar namijenjen prvaku biti dopremljen u Sveti Martin na Muri, Nedelišće ili u Nedeljanec gdje gostuje Bednja, saznat ćemo u subotu u večernjim satima.

Na završetku sezone preostala nam je još utakmica protiv Rudara koji se nalazi na 7. mjestu s 41 osvojenim bodom (11 pobjeda, 8 remija, 10 poraza) i gol-razlikom 43:39. Najbolji klupski strijelac je Ivan Risonjić sa 14 postignutih pogodaka, a s pet pogodaka slijede ga Karlo Goričanec i Boris Vurušić. U proljetnih 14 kola osvojili su 18 bodova s vrlo promjenljivom formom u kojoj se ističu pobjeda protiv Poleta i remi protiv Bednje, ali i porazi od Plitvice, Sloge, Nedeljanca...

Rudar je u 14 utakmica odigranih u gostima dosad osvojio tek 11 bodova, a s tri boda kući su se vraćali samo iz Jalžabeta (proljeće), te iz Preloga i Pušćina (jesen). Bit će ovo već četvrti susret Nedelišća i Rudara ove sezone, uz jedan prvenstveni momčadi su se sastale i u polufinalu Kupa Međimurja sa tri različita ishoda - u Murskom Središću neriješeno i pobjeda Rudara, a u Nedelišću pobjeda našeg kluba, gol-razlika 6:5 u korist Nedelišća.

Za osvajanje naslova prvaka postoje razne kombinacije, s preduvjetom da Polet ne upiše tri boda protiv Podravine, no Bednja i Nedelišće nadaju se iznenađenju i iz prikrajka čekaju da upravo u njihove ruke dođe trofej za 1. mjesto. Ništa ne prepuštamo slučaju pa donosimo sve moguće scenarije za sva tri kluba, uz apel: Neka pobijedi najbolji, neka pobijedi nogomet!


Za naslov prvaka:

1. Polet (63)
- pobjeda bez obzira kako Bednja i Nedelišće odigraju
- neriješeno ako Bednja i Nedelišće ne pobijede
- poraz ako Bednja bude poražena ili ako Nedelišće bude poraženo ili odigra neriješeno

2. Bednja (62)
- pobjeda ako Polet i Nedelišće budu poraženi ili odigraju neriješeno
- neriješeno ako Polet i Nedelišće budu poraženi

3. Nedelišće (62)
- pobjeda ako Polet bude poražen ili odigra neriješeno
- neriješeno ako Polet bude poražen, a Bednja odigra neriješeno


Međusobni susreti:

Utakmica Jesen Proljeće Ukupno
Polet - Bednja 1:1 1:3 2:4
Bednja - Nedelišće 3:4 0:1 3:5
Nedelišće - Polet 1:1 0:5 1:6


Ukupna tablica:

(u slučaju da klubovi na kraju imaju isti broj bodova)

  Klub P N I GR Bod
1. Nedelišće 2 1 1 6:9 7
2. Polet 1 2 1 8:5 5
3. Bednja 1 1 2 7:7 4

 


Utakmica 30. kola 4. NL Čakovec-Varaždin između Nedelišća i Rudara odigrat će se u subotu (9. lipnja) na SRC-u Trate u Nedelišću s početkom u 17:30 sati!

Glavni sudac: Bojan Juras (Vučetinec)
1. pomoćni sudac: Ivica Horvat (Čakovec)
2. pomoćni sudac: Davor Šupljika (Šenkovec)
Delegat: Božidar Kolarić (Novo Selo Rok)