Finale kupa: Međimurje ima prednost, Nedelišće ide po iznenađenje

Dva tjedna nakon prve utakmice na rasporedu je uzvratni dvoboj finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza, u prvih 90 minuta nogometaši Nedelišća poraženi su u Čakovcu rezultatom 2:0. Naša momčad dobro se suprotstavila Međimurju, no protivnik je znao kazniti greške te je uoči uzvrata apsolutni favorit za osvajanje županijskog kupa. Klubovi u različitom raspoloženju ulaze u predstojeći susret.

U vikendu koji je iza nas Međimurje je odradilo posljednje kolo 3. HNL - Istok i na domaćem terenu s 3:1 svladalo Đakovo Croatiju, te su sezonu završili na diobi 2. i 3. mjesta s 56 osvojenih bodova, i potvrđeno je da će od jeseni nastupati u 2. HNL. Nedelišće je u pretposljednjem kolu 4. NL Čakovec-Varaždin odigralo blijedu utakmicu u Slakovcu i upisalo pobjedu 1:0, i za razliku od Čakovčana koji sezonu završavaju finalom kupa pred našima je još jedna ligaška utakmica i nada za osvajanjem 1. mjesta.

Međimurje ima stopostotan učinak u finalima, u svih pet nastupa bili su pobjednici, dok je Nedelišće u šest nastupa u finalu kup osvojilo u dva navrata. Otkako se finale igra na dvije utakmice samo prve sezone pobjednik kupa nije bio domaćin uzvratne utakmice, dok su čak u posljednjih pet sezona domaćini pred svojim navijačima slavili osvajanje županijskog kup natjecanja. Vrijedi istaknuti i da se u srijedu trofej Kupa Međimurskog nogometnog saveza dodjeljuje jubilarni 60. put.

Uzvratna utakmica finala Kupa Međimurja između Nedelišća i Međimurja odigrat će se u srijedu (6. lipnja) na SRC-u Trate u Nedelišću s početkom u 17:30 sati!

Glavni sudac: Nino Škrobar (Brezje)
1. pomoćni sudac:
Branko Bacinger (Varaždin)
2. pomoćni sudac:
Edvin Zobec (Strahoninec)
4. sudac:
Dario Velđi (Štefanec)
Delegat:
Franjo Fais (Dunjkovec)