Zaboraviti subotu i hladne glave odigrati za polufinale

Sve statističke podatke objavili smo u najavi 18. kola, a kako se nakon prvenstvenog dvoboja Sloge i Nedelišća ništa nije značajno promijenilo nećemo se ponavljati. Stoga ćemo najavu četvrtfinalne utakmice Kupa Međimurja u kojoj se sastaju isti klubovi iskoristiti kao dodatak na izvještaj sa same subotnje utakmice. Klubovi moraju biti iskreni i priznati da su nogometaši obiju momčadi igrali prljavo, na momente krajnje nesportski.

Uvjeti su za igru bili su na rubu regularnosti, i teško se oteti dojmu da je ova kiša bila obilnija od one prije dva tjedna, a igralište Sloge bilo je u znatno lošijem stanju nego ono u Donjem Kućanu kad se odgodila utakmica. Na utakmici Sloge i Nedelišća gledatelji su vidjeli sedam žutih kartona (3:4), jedan crveni karton (0:1), dva kaznena udarca (1:1) i na kraju susret bez pobjednika koji je završio rezultatom 2:2. Suci su imali težak posao, na svaku odluku prosvjedovali su igrači i klupe oba kluba.

Klubovi imaju različito viđenje tih situacija pa ih ne treba dodatno komentirati. Ono što je zanimljivo je kako su suci i delegat vodili 2. poluvrijeme koje je trajalo 43 minute (početak: 17:25, kraj: 18:08), što bi značilo da je utakmica trajala ukupno 88 minuta. Upisano je da je gol za 2:2 postignut u 88. minuti, što ne može biti točno. Ne samo da je prije isteka vremena suđen kraj, nego nije bilo ni nadoknade (tri izmjene, četiri opomene, prekidi), u trenucima kad se odlučuje o pobjedniku.

Pogrešna minuta upisana je i kod prve izmjene Nedelišća (Šimunić izlazi - Međumurac ulazi) koja se dogodila odmah nakon isključenja Panića u 65. minuti, a upisano je u 83. minuti (službeno nakon druge izmjene?!). Vodstvo lige još će se morati pozabaviti s incidentom koji se dogodio nakon kraja utakmice kad je u naguravanju igrač Sloge Caban rukom u glavu udario igrača Nedelišća Levačića. Nogometaši su se zaista potrudili da naprave lijepu uvertiru u novi međusobni dvoboj...

U posljednjih deset međusobnih susreta čakovečka momčad nije uspjela poraziti Nedelišće koje ima šest pobjeda, dok su četiri susreta završena bez pobjednika. Na putu do četvrtfinala Sloga je izbacila Hajduk iz Brezja (3:0) i Plave iz Peklenice (4:0), dok su naši nogometaši bili bolji od Jedinstva iz Novog Sela na Dravi (2:0) i Croatije iz Orehovice (1:0). Pobjednik ovog četvrtfinalnog dvoboja u polufinalu se susreće s pobjednikom susreta Trnava - Rudar koji se igra u Goričanu.

Utakmica četvrtfinala Kupa Međimurja između Sloge i Nedelišća odigrat će se 4. travnja (srijeda) u Čakovcu s početkom u 17:00 sati!

Glavni sudac: Damir Klarić (Turčišće)
1. pomoćni sudac:
Branko Bacinger (Varaždin)
2. pomoćni sudac:
Davor Šupljika (Šenkovec)
Delegat:
Stjepan Talan (Ivanovec)