Neiskorišten penal, isključenje i poraz u Nedeljancu

= NK Nedeljanec - NK Nedelišće 2:1

Posljednje jesensko kolo donijelo nam je svojevrsni rezime dosadašnjeg dijela prvenstva - terenska inicijativa, neiskorišten kazneni udarac, nepotrebno isključenje i prigovori upućeni djeliteljima pravde. Najmlađa momčad lige unatoč svemu proljeće će dočekati na vrlo dobrom 7. mjestu.

Pred 200-tinjak gledatelja u Nedeljancu su igrači obiju momčadi vodili borbu i s natopljenim terenom na kojem je bilo teško razviti igru. U 23. minuti naša momčad nakon udarca iz kuta pogađa stativu, a od lopte u mreži domaćina spašava i vratar Luka Mikić.

Desetak minuta kasnije skrivljen je prekršaj u šesnaestercu Nedelišća i iz kaznenog udarca Antonio Glavaš dovodi Nedeljanec u vodstvo 1:0. U nastavku već u 50. minuti Matija Farkaš uspijeva izboriti penal za Nedelišće, a u pogodak ga pretvara David Jurak za 1:1.

Četiri minute kasnije Patrik Kirić oduzima loptu i proigrava Zvonimira Panića koji ima priliku izbiti pred domaćeg vratara, no suci su vidjeli milimetarsko zaleđe i akcija je prekinuta. Domaćin vraća vodstvo u 70. minuti, Glavaš i drugi put snažno i precizno pogađa iz kaznenog udarca za 2:1.

U 73. minuti igrač Nedeljanca igrao je rukom u svom kaznenom prostoru i novi penal za Nedelišće. Izvođač s 11 metara ovog puta bio je Nino Vizinger, no njegov udarac obranio je Mikić. Od 79. minute Nedelišće ima igrača manje na terenu, u razmaku od dvije minute dva žuta kartona zaradio je Panić.

Do kraja utakmice domaćin propušta izglednu priliku kad im Karlo Kocijan u 84. minuti ne dozvoljava treći pogodak. Susret završava šestim porazom Nedelišća - čak petim sa samo pogotkom razlike.

Rezultati 13. kola: Omladinac - Sloga 5:1, Dinamo (D) - Mladost K. (P) 1:1, Jalžabet - Mladost (SM) 0:1, Dubravka-Zagorac - Međimurec 2:2, Zelengaj - Dinamo (P) 1:2, Ivančica - Bednja 1:1