Svetomarčani iz Nedelišća otišli s punim plijenom

= NK Nedelišće - NK Mladost (SM) 0:2

Prošle su čak 53 godine otkako su se Nedelišće i svetomarska Mladost zadnji put natjecali u istom prvenstvu, ali prošlosezonske polufinalne utakmice županijskog kupa još su u sjećanju. Mladostaši su se uspjeli revanširati za ispadanje iz kupa i pred 400-tinjak gledatelja proslavili su pobjedu na Tratama.

Gosti su poveli u ranoj fazi susreta, u tijeku je bila 7. minuta kad je Tomica Mlinarec poentirao za 0:1. Još dvije dobre prilike propustili su igrači Mladosti u prvom poluvremenu. U drugom dijelu Nedelišće od 59. minute igra s igračem manje nakon što je Zvonimir Panić zaradio drugi žuti karton.



Mladost je ubrzo iskoristila brojčanu nadmoć, u 66. minuti na asistenciju Luke Mustača prvi pokušaj Filipa Šulja zaustavlja Stiven Sabol, ali odbijenu loptu Šulj ipak posprema u mrežu za 0:2. Nedovoljno konkretna u napadu, naša momčad ni u ovoj utakmici nije pronašla put do protivničke mreže.

Tri uzastopne utakmice bez postignutog pogotka posljednji su se put dogodile prije točno 10 godina u 3. HNL - Istok, no vjerujemo da će naša mlada momčad već u sljedećoj utakmici biti u puno boljem izdanju jer u idućem kolu na Tratama se igra susjedski derbi protiv Međimurca.

Rezultati 5. kola: Omladinac - Nedeljanec 0:3, Ivančica - Dubravka-Zagorac 5:1, Sloga - Zelengaj 7:0, Međimurec - Mladost Komet (P) 5:0, Bednja - Dinamo (P) 5:1, Jalžabet - Dinamo (D) 1:5