Nedostatak mirnoće i poraz od Slavonije s igračem više

= NK Nedelišće - NK Slavonija 0:2

Nastup u Hrvatskom nogometnom kupu završen je odmah u pretkolu, požeška Slavonija na gostovanju u Nedelišću potvrdila je status favorita i izborila prolaz u šesnaestinu finala. Utakmici na Tratama prisustvovalo je oko 350 gledatelja, a pobjedu je proslavila gostujuća momčad.

Do polovice prvog dijela igralo se ravnopravno, obje momčadi stvorile su nekoliko prilika, a Nedelišće je dva puta zaprijetilo nakon dobrih ubačaja Borne Petrovečkog, no bez realizacije. Slavonija u 21. minuti ostaje bez isključenog Karla Majtanića, ali to se nije osjetilo na terenu.



U naše redove uvukla se nepotrebna nervoza, mlađi igrači bili su impresionirani zbog važnosti utakmice, a gosti su kao iskusni trećeligaši to znali iskoristiti. Matej Peharda doveo je Slavoniju u vodstvo u 37. minuti, dok je konačnih 0:2 postavio Tomislav Žuljević u 63. minuti.

Pred nogometašima Nedelišća sada su dvije gostujuće utakmice u narednih tjedan dana. U nedjelju je protivnik Zelengaj u 2. kolu 4. NL ČK-VŽ, dok je iduće srijede na rasporedu šesnaestina finala Međimurskog nogometnog kupa gdje nas čeka Jedinstvo iz Novog Sela na Dravi.