Treći put ugošćujemo Slavoniju, prvi put u Nedelišću

Osmi put u klupskoj povijesti Nedelišće se plasiralo u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa gdje će u pretkolu ugostiti Slavoniju iz Požege. Klubovi su dosad odigrali četiri međusobna susreta u dvije zajedničke sezone u 3. HNL - Istok, a u kojima bilježimo tri pobjede i jedan dvoboj bez pobjednika.

U sezoni 2006./2007. u Požegi je završilo 3:3, dok je u proljetnom dijelu upravo Slavonija gostovala na našem premijernom domaćinstvu na igralištu u Dunjkovcu-Pretetincu kad je zabilježena pobjeda 1:0. Pobjedonosni pogodak postigao je Neven Bujanić, aktualni trener naše momčadi.

Iduće sezone Slavonija je ispala iz lige, a Nedelišće je slavilo u obje utakmice: u gostima 2:0 i na domaćem terenu 3:0. U tim pobjedama važnu ulogu na terenu imao je Danijel Jagec koji je i danas dio igračkog kadra. Slavonija se u međuvremenu vratila u 3. HNL i već se osam sezona natječe u tom rangu.

Prošlu sezonu završili su na 6. mjestu s 26 bodova manje od prvaka Cibalije. Postigli su 45 golova, a čak 16 postigao je drugi strijelac lige Marko Žuljević koji više nije član kluba. Kapetan momčadi Matias Šulc sa Zagrebom je igrao u Prvoj i Drugoj HNL, a dio igrača također ima iskustvo iz viših rangova.

Trener Slavonije Dalibor Bognar bio je u prvoligaškoj eri trener nekadašnjeg Kamen Ingrada, a njegov pomoćnik Ninoslav Parmaković bivši je prvoligaški igrač s nastupima za Zadar i Cibaliju. U 1. kolu u subotu su u gostima kod Vukovara 1991 upisali minimalnu pobjedu 0:1.


Posljednji međusobni susreti:
08.09.2007. Slavonija - Nedelišće 0:2 (3. HNL - Istok / 5. kolo)
22.03.2008. Nedelišće - Slavonija 3:0 (4. NL ČK-VŽ / 22. kolo)

Stanje na tablici u ligi:
3. Nedelišće - 3 boda (1W-0D-0L) / 3:2
6. Slavonija - 3 boda (1W-0D-0L) / 1:0

Najbolji strijelac u ligi:
Nedelišće - Matija Farkaš, Gabrijel Radiković, Fran Vibovec (1)
Slavonija - Tomislav Žuljević (1)

Suspendirani:
Nedelišće - Matija Farkaš, Zvonimir Panić
Slavonija - nema

Utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa između Nedelišća i Slavonije odigrat će se 28. kolovoza (srijeda) na SRC-u Trate s početkom u 16:00 sati!
Glavni sudac: Martin Turčin (Trsteno)
1. pomoćni sudac: Dominik Benković (Zaprešić)
2. pomoćni sudac: Filip Sinković (Lepajci)
4. sudac: Filip Meglić (Krapinske Toplice)
Delegat: Dražen Posavec (Maruševec)
Kontrolor suđenja: Dušan Kukić (Sisak)