Sezona za slabašnu četvorku, finale kupa spasilo godinu

Četvrta NL ČK-VŽ
Očekivanja: Top 4 plasman
Ostvareno: 7. mjesto

Iza Nedelišća je najslabija sezona od osnutka lige, dio igrača koji se prije tri godine mogao pohvaliti obranom naslova prvaka sada se morao zadovoljiti tek 7. mjestom. Na kraju jeseni momčad je držala 4. mjesto, bodovno izjednačena s Pušćinama i Međimurcem i tek bodom više od 7-oplasiranog Rudara.

Velik broj odlazaka u zimskom prijelaznom roku i kratka klupa u proljetnom dijelu bili su uzrok slabijih rezultata. Krenulo je idealno s tri pobjede u prva tri kola, ali ubrzo je uslijedilo otrežnjenje, te su u narednih 12 kola upisane još samo dvije pobjede. Ukupno kroz sezonu kvaliteta ekipe nije bila popraćena rezultatom.Najbolji klupski strijelac je David Jurak sa 14 pogodaka, s 2232 odigrane minute najviše vremena na terenu je proveo Leonard Mesarić, jedini igrač s nastupom u svih 30 kola je Toni Capan, najviše cijelih utakmica, njih 23, odigrao je Boris Martinović, mladi igrač s najviše minuta je Fran Vibovec.

Ukupno je 27 igrača upisalo nastup u ligaškim utakmicama: Leonard Mesarić, Boris Martinović, Toni Capan, Fran Vibovec, David Jurak, Karlo Kocijan, Dejan Slunjski, Nino Pintarić, Antonio Dodlek, Nino Vizinger, Nikola Pomper, Rodrigo Lima, Danijel Mesarić, Luka Brlenić, Mladen Filipović, Tomislav Levačić, Marko Kolak, Antonio Šemper, Leon Vrček, Caio Vinicius, Silvio Jovan, Karlo Marciuš, Danijel Jagec, Karlo Novak, Goran Međumurac, Filip Paman, Karlo Hajdinjak.


Međimurski nogometni kup
Očekivanja: Finale
Ostvareno: Finale

U županijskom kupu klub je i treću uzastopnu sezonu uspio u svom naumu i stigao do finala. Počelo je prolaskom u osminu finala nakon jedanaesteraca protiv Pušćina, a do polufinala su zatim još upisane pobjede protiv Borca PMP u Turčišću i doma protiv Rudara. Borba za finale bila je protiv Mladosti iz Svete Marije.

Nedelišće nakon 3:3 u gostima i 0:0 na domaćem terenu uspijeva izboriti novo finale i još jednom osigurati mjesto u završnici Hrvatskog kupa. Finale je završeno neslavno, s dva puta po 6:1 drugoligaš Međimurje je bio vrlo uvjerjiv i zasluženo podigao pobjednički pehar.


Hrvatski nogometni kup
Očekivanja: Šesnaestina finala
Ostvareno: Poraz u pretkolu

Ni u trećoj domaćoj utakmici pretkola Hrvatskog kupa nije bilo uspjeha, 2008. bolji je bio Karlovac, 2016. slavila je Sloga iz Nove Gradiške nakon jedanaesteraca, i ujesen 2018. - opet Sloga. Ždrijeb je bio dobar za Nedelišće, ali gosti iz Nove Gradiške opet su slavili, ovog puta sa 2:4 u 90 minuta.


Sezona 2019./2020.
Klub nije uspio zadovoljiti propisane uvjete za nastup u Trećoj HNL - Sjever te će šestu sezonu zaredom seniori Nedelišća zaigrati u 4. NL ČK-VŽ. Plenum klubova održat će se 25. srpnja, prvenstvo počinje 24./25. kolovoza, a liga će pod rukovodstvom ŽNS-a Varaždin vjerojatno brojiti 14 klubova.

Kao drugi nositelj u Međimurskom nogometnom kupu i dalje krećemo od šesnaestine finala, a krajem kolovoza očekuje nas i novi nastup u pretkolu Hrvatskog kupa. U narednim danima i tjednima objavit ćemo više informacija vezano uz pripremni period za nadolazeću sezonu i ostale aktivnosti.