Zimski prijelazni rok: Šest novih igrača i osam odlazaka

Među 16 klubova 4. NL Čakovec-Varaždin s najviše promjena u igračkom kadru u proljetni dio prvenstva krenula je momčad Nedelišća i ovaj redizajn mogao bi stvarati probleme protivnicima. Varteks je prvi to osjetio na svojoj koži, s novim igračima i novim taktičkim zamislima lider je svladan s 2:0.

Na zimskim pripremama Nedelišće je odigralo četiri susreta. Omladinac iz Novog Sela Rok svladan je sa 6:0, protiv općinskog rivala Slobode iz Slakovca bilo je 0:0, Zelengaj je poražen s 5:0, a Slatina s 2:1. Jedini pogodak na pripremama primljen je iz kaznenog udarca.

Punih 15 godina nakon prvog dolaska u klub se vratio Danijel Jagec, a iako već s 40 godina na leđima pokazao je u prijateljskim utakmicama da još uvijek ima ono u nogama. Stigao je iz županijskog trećeligaša NŠ Međimurje-Čakovca, i spremno čeka službeni povratnički debi u dresu Nedelišća.

Dvojica igrača stigla su iz Kloštar Ivanića. Marko Kolak počeo je karijeru u sesvetskoj Croatiji, nastavio u Dinamu iz Zagreba pod profesionalnim ugovorom te nastupao i za najbolje hrvatske juniore, bio na posudbama u Maksimiru i Dubravi, a prije Kloštra se okušao u austrijskom Miesenbachu.

S njim je pristupio i 25-godišnji Antonio Šemper, godinu i pol stariji od Kolaka, koji je također počeo u Croatiji. Između Nedelišća i Kloštra nosio je još dres Sesveta, Dugog Sela, Sesvetskog Kraljevca, zatim zapadnih trećeligaša Zeline i Dubrave, te Ivanje Reke. Obojica su ofenzivni igrači.

Iz Varaždina je stigao Silvio Jovan, vratar koji je prošle jeseni skupljao minute i u juniorskoj Prvoj HNL. Karijeru je počeo u Nedeljancu, nakon čega nastupa za Varaždin, Novu Ves, Varteks, slovenski Zavrč i opet Varaždin. Ravnopravno će se boriti za mjesto među vratnicama s Kocijanom.

Iz dalekog Brazila sletio je Rodrigo Silva Lima, 20-godišnji ofenzivac koji je u prijateljskim utakmicama dao naslutiti da će biti pojačanje i kojeg krasi brzina. Njegov sunarodnjak Caio Vinicius Santana de Freitas je u ovoj ligi već ranije nosio dres Zelengaja, sad se vratio iz Austrije.

Nakon jesenskog dijela klub su nakon sedam godina napustili Goran Međumurac (-) i Tomislav Levačić (Austrija), nakon tri godine Mladen Filipović (Graničar Đurđevac) i Danijel Mesarić (Austrija), zatim Luka Brlenić (Rep. Irska), Antonio Dodlek (Austrija), Filip Paman (Slovenija) i Nikola Pomper (Austrija).