Rudar s novim trenerom stoji Nedelišću na putu do jesenskog naslova

Posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva igra se ovog vikenda, a borba za 1. mjesto vodi se između tri kluba. Nakon prošlog kola Nedelišće je novi lider, a odmah do nas su Polet i Dinamo. U zadnjih 90 minuta vidjet će se jesu li igrači Nedelišća zreli za potvrdu jesenskog naslova, jer samo pobjeda jamči taj uspjeh.

Slijedi tradicionalno nezgodno gostovanje u Murskom Središću, no na muci se poznaju junaci. Rudar se nalazi na 8. mjestu s 22 boda (6 pobjede, 4 remija, 4 poraza) i gol-razlikom 18:13. Njihova odlika je čvrsta obrana, ali imaju problem slabe realizacije u napadu. Najbolji klupski strijelac je Ivan Risonjić sa sedam pogodaka, slijedi ga Danijel Levačić s tri.

Nije naodmet spomenuti da su uoči Nedelišća promijenili trenera, ostavku je nakon poraza od Dinama podnio Anton Srša, a njegovu ulogu preuzeo je Marijan Moharić. U šest domaćih utakmica osvojili su 14 bodova bez upisanog poraza i s gol-razlikom 11:2. Trenutno nisu u formi, u zadnjih pet kola poraženi su u tri utakmice, a osvojili su tek četiri boda.

Međusobni susreti su na strani Nedelišća koje je u posljednje tri sezone ostvarilo četiri pobjede, Rudar jednu, dok jednom nije bilo pobjednika, s gol-razlikom 7:6. Pobjede u većini slučajeva završavaju s pogotkom razlike. U oba sastava neće biti po jednog suspendiranog igrača, kod domaćih Matije Zadravca, a kod gostiju Danijela Mesarića.

Utakmica 15. kola 4. HNL Čakovec-Varaždin između Rudara i Nedelišća odigrat će se 25. studenog (subota) u Murskom Središću s početkom u 13:30 sati!

Glavni sudac: Dubravko Pavlić (Varaždin)
1. pomoćni sudac: Vladimir Kapeš (Varaždin)
2. pomoćni sudac: Robert Remar (Varaždin)
Delegat: Stjepan Perko (Lopatinec)

I kad gube i kad tuku,
Nedelišće u srcu mom!