Šenji: Ciljevi kluba ostvareni, neki i nadmašeni

Pred početak priprema za sezonu 2017./2018. seniorsku momčad Nogometnog kluba Nedelišće preuzeo je trener Krešimir Šenji, profesor TZK u OŠ Sveta Marija i OŠ I. G. Kovačića Sv. Juraj na Bregu, a upravo za vrijeme boravka u Nedelišću Šenji je položio ispit za trenersku UEFA B licencu.

Po završetku jesenskog dijela sezone i nakon osvojenog 1. mjesta u 4. HNL Čakovec-Varaždin zamolili smo ga za komentar polusezone koja je iza nas. Podsjetimo, Šenji je krajem prošlog tjedna podnio ostavku na mjestu trenera te je dogovoren obostrani raskid suradnje.

⇒ Komentar polusezone i jeste li zadovoljni ostvarenim?
Šenji: "Polusezona iza nas je bila vrlo naporna. Ove godine liga je vrlo izjednačena te nije bilo lakih utakmica i svaku je trebalo igrati maksimalno da se ostvari pobjeda ili povoljan rezultat. Paralelno uz prvenstvo igrali smo utakmice Hrvatskog kupa i Kupa Međimurja što je bilo vrlo zahtjevno i naporno za naše igrače te zbog toga prvo mjesto ima posebnu težinu i još više dobiva na značenju. Kao trener, sve ciljeve kluba oko plasmana sam ostvario, a neke i premašio stoga mogu reći da sam vrlo zadovoljan ostvarenim."

⇒ Velik broj igrača pristigao je u klub tijekom ljeta, je li trebalo puno vremena da uigrate ekipu?
Šenji: "Iz kluba su otišli Kosir, Marčec, Bađari, Lukavečki i Ericson, a u klub su došli Labaš, Mandić, Nemet, Martinović, Antunović i N. Vibovec. Svi oni vrlo dobro i brzo su se uklopili u ekipu te odigrali značajne i važne uloge u ostvarivanju rezultata, mada su neki članovi uprave javno govorili da nisu odgovarajuća rješenja."

⇒ Statistički, ovo je druga najbolja jesen u prvenstvu u zadnjih 10 godina, žalite li za nekim porazima ili remijima gdje je moglo biti bolje?
Šenji: "Naravno, kad ne pobijediš ostalim opcijama uvijek si nezadovoljan. Svakako moram spomenuti poraz u Jalžabetu gdje smo utakmicu izgubili, a bili smo puno bolji i ostvarili puno više prigoda koje nismo iskoristili. Žao mi je i naše najslabije odigrane utakmice protiv Dinama u Domašincu koja je došla u nezgodno vrijeme, nakon kup utakmice protiv Intera, gdje nismo bili kompletni i vrlo umorni."

⇒ Koju utakmicu biste izdvojili kao najtežu ove jeseni?
Šenji: "Najteža utakmica bila nam je protiv Straže iz Huma na Sutli gdje nismo imali puno vremena za uigravanje, a utakmica je imala vrlo veliko značenje."

⇒ Plan je ostvaren i u kup natjecanjima, u međimurskom se čeka četvrtfinale, u hrvatskom se došlo do 1/16 finala, tu vjerojatno nema nezadovoljstva?
Šenji: "Već prije sam spomenuo da sve ciljeve koje je uprava postavila ja sam i ostvario pa čak i više od toga te sam u tom pogledu vrlo zadovoljan."

⇒ Imali ste priliku trenirati i perspektivne juniore, nekima ste dali i priliku, jeste li među njima primijetili talent koji zaslužuje pažnju većih klubova?
Šenji: "Od mladih igrača s nama su od početka trenirali Paman, Cvetković, Vrček, F. Vibovec, Jambrošić, Špicar, Petrovečki i Marciuš. Najviše su se istaknuli Špicar, Petrovečki i Vibovec koji su svojim trudom i radom na treninzima izborili mjesto u prvih 11 te to povjerenje i opravdali. Svakako da su skrenuli pozornost ostalih klubova te publika u Nedelišću to mora znati cijeniti jer predstavljaju budućnost kluba."

Statistika u službenim utakmicama:
19 utakmica | 13 pobjeda - 3 remija - 3 poraza | 40:26

Foto: NK Nedelišće / HNTV (screenshot)