Igrači složni: Zadovoljni rezultatima, najbolji igrač Filipović

Proljetni dio prvenstva nogometaši Nedelišća dočekat će na liderskoj poziciji s minimalnom prednošću pred Poletom i Dinamom. To je dovoljan razlog da saznamo kako su polusezonu doživjeli glavni akteri, oni koji su 1. mjesto svojim zalaganjem izborili na terenu. Sedmoricu nogometaša upitali smo za mišljenje:

Logično je početi s obrambenim igračima, a vrlo dobar posao ispred vratara odrađivali su stoperi Nino Pintarić i Matija Antunović, te bočni igrač Boris Martinović koji su zajedno skupili tek pet žutih kartona i zaustavljali brojne protivničke nalete. S obzirom da su se potonja dvojica ovog ljeta priključila momčadi relativno brzo su se uklopili i uigrali.

Najbolji strijelac Nedelišća je Zvonimir Panić, najbolji stoper među napadačima i najbolji napadač među stoperima, s 13 pogodaka. U zadnjih šest kola zabijao je na svakoj utakmici i trenutno je treći strijelac prvenstva. Od igrača mlađih od 21 godine najviše nastupa upisao je Branimir Špicar, a on je ujedno i igrač s najviše odrađenih treninga.

Iza njega slijedi Fran Vibovec koji se tijekom jeseni nametnuo treneru i izborio mjesto u početnoj postavi u prvoj pravoj seniorskoj sezoni. A jedno od otkrića jeseni svakako je Borna Petrovečki, s nepunih 17 godina nastupio je u 10 utakmica i postigao dva pogotka. Na treninge je dolazio i biciklom prelazeći 15 km u jednom smjeru. Vrijedno svake pohvale.

⇒ Kako ocjenjuješ jesenski dio sezone?

Pintarić: "Polusezona je bila uspješna, osvojili smo 1. mjesto."

Antunović: "Mislim da svi moramo biti zadovoljni s polusezonom i jesenskim naslovom pogotovo zbog toga što je na početku sezone došlo dosta novih igrača i ambicije su bile držati priključak s vrhom, ali uz starije i iskusnije igrače i uz nekolicinu juniora mislim da smo odradili vrlo dobar posao u jesenskom dijelu sezone. Ostaje žal za pojedinim utakmicama s kojima bi se malo odlijepili od pratećih ekipa, ali to nam je upozorenje da i u nastavku prvenstva, a i kupa nema opuštanja i da u svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno."

Martinović: "Ova polusezona je završila odlično s obzirom da se momčad dosta promijenila od prošle sezone. Vjerujem da će u nastavku sezone naše igre ići samo na bolje jer nam je ove jeseni trebalo par utakmica da se uigramo i gdje smo se još tražili, ali kako se bližio kraj bili smo sve sigurniji u sebe i u svoje igre."

Panić: "Rezultatski odlično. Na početku sezone došlo je dosta novih igrača i trener, pa je trebalo posložiti ekipu. Na kraju kad se podvuče crta mogu biti zadovoljan."

Špicar: "Polusezona je bila veoma teška, bilo je puno utakmica, ali mi imamo jaku ekipu i zajedno s trenerom smo ostvarili jako dobre rezultate. Naravno mogli smo imati još više bodova, ali treba učiti na greškama i gledati naprijed."

Vibovec: "Jesenski dio sezone ocijenio bih vrlo dobrim."

Petrovečki: "Ova polusezona je bila puna pozitivnih i negativnih iznenađenja. Završili smo na prvom mjestu, iako uz samo bod prednosti. Imali smo puno prilika da se odvojimo, ali bitno je da smo ostvarili naš cilj i da smo prvi zasad."

⇒ Jesi li zadovoljan svojim nastupima?

Pintarić: "Zadovoljan sam svojim nastupima u jesenskom dijelu sezone."

Antunović: "Što se tiče mojih nastupa ove polusezone moram reći da sam u globalu zadovoljan. Mislim da sam kao novi igrač ovog kluba morao proći određeni proces prilagodbe na klub, način igre, okolinu i atmosferu oko kluba, ali mislim da je to sad iza mene i da svakom novom utakmicom sve više napredujem."

Martinović: "Kao što sam rekao, trebalo nam je par utakmica da se uigramo pa je tako i meni bilo sve lakše kako se bližio kraj. U suštini sam zadovoljan, ali siguran sam kako će sezona odmicati da će igre ići samo na bolje. Bar što se mene tiče."

Panić: "Igrajući različite pozicije u sastavu, podredio sam se momčadi tako da mogu biti više nego zadovoljan."

Špicar: "U globalu sam zadovoljan svojim igrama, imao sam nažalost oscilacije tijekom ove polusezone i teških trenutaka, ali imao sam veliku podršku trenera Šenjija, suigrača i g. Košira te mislim da sam puno napredovao ove polusezone."

Vibovec: "Zadovoljan sam svim svojim nastupima osim onog protiv Međimurca."

Petrovečki: "Zadovoljan sam svojim nastupima jer mi je ovo prva seniorska sezona. Moglo je i puno bolje. Smatram da je igra cijelog našeg tima bila zadovoljavajuća i time smo nagrađeni prvim mjestom i to je ono najvažnije."

⇒ Koje suigrače bi istaknuo kao najbolje u ekipi?

Pintarić: "Mladen Filipović."

Antunović: "Mislim da svakako treba istaknuti srce naše ekipe Filipovića, i Brlenića, ali isto tako nikako ne smijem izostaviti našeg najboljeg strijelca Panića koji je svojim golovima doprinio uspjehu na kraju jesenskog dijela."

Martinović: "Od suigrača posebno ne bih isticao nikoga jer su stvarno svi pridonijeli dobrom rezultatu. Pintarić nam je u obrani bio odličan i stvarno je lako igrati pored njega u obrani jer ulijeva puno sigurnosti. On, Antunović i F. Vibovec su odlično držali obranu. U vezi su Filipović i Brlenić donijeli prevagu u svakoj utakmici koja je bila "knap". Krila su bila sve bolja kako je sezona odmicala, a pogotovo bi naglasio Međumurca i Mandića kao i mladog Petrovečkog koji je bio pravo osvježenje s obzirom da je još jako mlad igrač. Panić je stvarno postao prava špica i snalažljiv je u šesnaestercu tako da bih i za njega rekao da je ugodno iznenađenje u napadu. Nemet nam je također donio dosta bodova i odlično je održavao svoju igru čitavu polusezonu."

Panić: "Smatram da smo svi jednako zaslužni za pobjede i poraze, tako da je naš najbolji igrač bila cijela momčad."

Špicar: "Ne bih baš mogao istaknuti najboljeg suigrača jer svi su odlični igrači i imaju svoje kvalitete koje ovu ekipu čine dobrom. Možda se najviše ističu Filipović, Međumurac i Panić koji nas vode svojim iskustvom."

Vibovec: "Istaknuo bih Ninu Pintarića i Mladena Filipovića."

Petrovečki: "Ne bih htio izdvajati pojedince jer nogomet je timski sport i svi su jednako zaslužni za našu igru i naše prvo mjesto."

⇒ Koju utakmicu bi izdvojio kao najtežu ove jeseni?

Pintarić: "Utakmice protiv Poleta i Međimurca."

Antunović: "Uvijek su najteže utakmice derbiji pa tako mislim da su ove jeseni najteže, ali pritom i najzanimljivije bile s Poletom i lokalni derbi s Međimurcem."

Martinović: "Bilo je dosta teških utakmica ove polusezone. Igrački najteža utakmica s dosta nadmetanja je bila protiv Poleta. Sa Slogom je bilo "na nož" kao i s Rudarom zadnje kolo. Tu bi još dodao i Podravinu gdje je bilo teško uzeti bodove. Žao mi je utakmice u Jalžabetu gdje smo imali puno prilika, ali lopta nije htjela u gol."

Panić: "Sigurno najveće osvježenje u ligi Bednju iz Beletinca, te uvijek neugodan Međimurec iz Dunjkovca-Pretetinca."

Špicar: "Kao najtežu utakmicu ove sezone istaknuo bih onu protiv Međimurca u kojoj nismo bili na razini, ali smo pokazali pobjednički duh i na kraju smo izvukli pozitivan rezultat."

Vibovec: "Najteža utakmica bila je protiv Poleta."

Petrovečki: "Za najtežu utakmicu ove jeseni bi izdvojio utakmicu protiv Dinama iz Domašinca u kojoj smo upisali težak poraz na gostovanju, po meni najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone."