Četiri kluba bez domaćeg poraza i četiri bez pobjede u gostima, Nedelišće ukupno najbolje

Poput prošlosezonskog jesenskog dijela opet je pet klubova na tablici 4. HNL Čakovec-Varaždin smješteno unutar šest bodova, prvoplasirani klub opet je osvojio 33 boda, ovog puta to je Nedelišće, a branitelj naslova Polet ima samo bod manje. Pravo osvježenje lige su Dinamo i Bednja koji su odmah iza Poleta, a zatim slijedi Podravina sa 27 bodova.

Gornji dom tablice od 6. do 8. mjesta zaokružuju Mladost Komet, Međimurec i Rudar, dok se na 9. mjestu nalazi Novi Marof sa četiri boda manje od kluba iz Murskog Središća i tri više od Sloge. A svi klubovi ispod Čakovčana neće imati mirno proljeće, na diobi 11. mjesta su Nedeljanec i Jalžabet s 15 bodova, iza njih su Pušćine, Zelengaj i Sloboda, dok posljednja Plitvica ima 10 osvojenih bodova.

Najbolji uspjeh na domaćim utakmicama ostvario je Dinamo koji je u osam utakmica samo jednom remizirao, a u preostalima upisao pobjedu. Uz njih, jesen bez poraza na domaćem terenu odigrali su Polet, Rudar i Nedelišće. Bednja je kod kuće primila osam pogodaka, a Rudar četiri, a zanimljivost je u tome da su oba kluba polovicu pogodaka primila na utakmici protiv Nedelišća.

Na gostovanjima je najuspješniji bio Polet s jednim porazom u osam utakmica, a odmah do njih slijedi Nedelišće. Plitvica u osam gostujućih utakmica nije osvojila nijedan bod, a osim njih pobjedu u gostima nijednom nisu upisali ni Jalžabet, Pušćine i Zelengaj, sva tri kluba tek jednom su odigrala neriješeno u sedam/osam utakmica. Novi Marof je jedini klub s više bodova u gostima, nego doma.


I ove jeseni jedini donosimo učinak klubova po poluvremenima iz čega se može puno toga iščitati. Tako je Polet u osam utakmica odlazio na odmor s prednošću, a za razliku od njih Nedelišće u samo četiri utakmice. No, zato su naši igrači samo jednom završili prvo poluvrijeme u rezultatskom zaostatku, kao nitko u ligi, te čak deset puta s neriješenim rezultatom.

Po stanju rezultata nakon prvih 45 minuta tek smo na 7. mjestu u poretku, no dobra pripremljenost igrača i širina kadra dolazile su na naplatu u nastavku utakmice. Iako je i ovdje Polet na 1. mjestu, Nedelišće ima najveći napredak između dva poluvremena, te je nerijetko remi pretvaralo u pobjedu, a samo jednom se dogodilo da neriješeno postane poraz.

Također, postigli smo čak osam pogodaka više u drugom, nego u prvom poluvremenu, naši igrači imali su snage za završnicu, protivnički nisu i tu je nastala razlika u nekim utakmicama. Zaključak: možda nismo najbolji u svim tim statističkim segmentima, ali smo najbolji gdje je to najvažnije - u ukupnom poretku.