Polet i Međimurec najefikasniji, Nedelišće imalo peti napad i obranu lige

Koliko je nova sezona 4. HNL Čakovec-Varaždin izjednačena najbolje govori podatak da je čak polovica od ukupno 120 utakmica odigranih u jesenskom dijelu završila bez pobjednika ili sa samo pogotkom razlike. Postignuto je ukupno 427 pogodaka (u prosjeku 3,56 po utakmici i 28,5 po kolu), a golovi su bili postizani svakih 25,3 minute.

Od spomenutih 427 pogodaka bila su četiri autogola te 32 kaznena udarca, a nesretnik s čak dva postignuta autogola je Dario Horvat, igrač Plitvice iz Gojanca. S 39 pogodaka najučinkovitije momčadi su Polet i Međimurec, samo jedan manje postigli su igrači Bednje, zatim slijedi Mladost Komet s 35, pa Nedelišće s 34 (2,27 po utakmici, svakih 39,7 minuta) na 5. mjestu.

U prvom poluvremenu postignuta su 193 pogotka, a u drugom poluvremenu 234. Klubovi su najviše zabijali u posljednjih deset minuta utakmice, a u toj fazi je i Nedelišće postiglo najviše, njih sedam. Gledajući sve klubove Nedelišće ima najveću razliku između prvog i drugog poluvremena, naši igrači su od 46. do 90. minute postigli čak osam pogodaka više nego u prvih 45 minuta.


Osim što su najviše postigli, nogometaši Poleta su i najmanje primili, tek 13 u 15 utakmica, slijede ih Podravina i Rudar s 15, Dinamo sa 17, dok je Nedelišće i ovdje na 5. mjestu s 19 (1,27 po utakmici, svaku 71,1 minutu) primljenih. Uvjerljivo najviše pogodaka primila je posljednjeplasirana Plitvica, čak 55, što u prosjeku iznosi čak 3,67 po utakmici.

Nedelišće je u prvom poluvremenu primilo devet, a u drugom deset pogodaka, i to čak pet u posljednjih deset minuta. Zanimljivo da baš kao i Polet nijedan pogodak nismo primili između 41. i 50. minute. Čakovečka Sloga primila je čak deset pogodaka između 81. i 90. minute te na taj način u završnicama svojih utakmica izgubila puno bodova, a plasman na tablici je posljedica toga.


U 120 utakmica dosuđeno je 40 kaznenih udaraca (2,6 po kolu), a iskorištena su 32. Po sedam penala dosuđeno je u korist Dinama i Nedelišća, s razlikom što su Domašinčani sve iskoristili, dok su naši nogometaši jednog promašili, i to onog koji nas je stajao poraza u Jalžabetu. Podravina je oba svoja penala promašila, dok nijedan penal nije dosuđen u korist Jalžabeta, Slobode i Sloge.


Ukupno je 35 utakmica završilo s minimalno pet postignutih pogodaka, rekorderi sa čak 11 pogodaka su Zelengaj - Pušćine 8:3 u 2. kolu i Plitvica - Zelengaj 7:4 u 7. kolu. Jesenski dio je petorica nogometaša završila s deset ili više postignutih pogodaka, a najviše su se istaknuli Stjepan Krznar (Dinamo) s 21 i Tomislav Medved (Polet) s 18. Iza njih je Zvonimir Panić s 13.

Ostvareno je devet hat-trickova, jedan pripada i Paniću, no ove jeseni nijedan igrač nije postigao više od tri na jednoj utakmici. S obzirom na minute provedene na terenu najučinkovitiji od 10 najboljih strijelaca lige je Krznar koji je zabijao svake 64,2 minute, odmah do njega je Panić kojemu je trebalo 67,6 minuta za pogodak, pa slijedi Medved, dok ostali debelo zaostaju.

Lista strijelaca: 21 - Krznar (Dinamo), 18 - Medved (Polet), 13 - Panić (Nedelišće), 10 - N. Međimorec (Podravina), Treska (Međimurec), 9 - Kulji (Bednja), Sakač (Podravina), 8 - Risonjić (Rudar), Yokoyama (Međimurec) itd.

Najbolji strijelci (minute potrebne za pogodak):