Jalžabet najdiscipliniraniji, Nedelišće s Rudarom na dnu poretka

Odraz vrlo neizvjesnog jesenskog dijela u 4. HNL Čakovec-Varaždin vidljiv je i u disciplinskim mjerama, suci su podijelili ukupno 409 žutih kartona, što je manje u odnosu na isto razdoblje prošle sezone, no zato zabrinjava iznimna količina crvenih kartona kojih je ove jeseni bilo čak 34, a u kompletnoj prošloj sezoni bila su ukupno 30.

Klub s najmanje žutih kartona i u ovoj sezoni je Jalžabet koji ih je skupio 20, a sa samo jednim više odmah do njih su Međimurec i Mladost Komet. Na samom dnu poretku je Rudar s 36 žutih kartona, jedan manje zaradili su igrači Nedelišća. Naši nogometaši najviše su bili opomenuti između 61. i 70. minute, čak deset puta, dok je u cijeloj ligi najviše kartona podijeljeno u zadnjih deset minuta.


Spomenuli smo u uvodu broj crvenih kartona, pa tome možemo samo dodati da ne pamtimo polusezonu u kojoj je svaki klub zaradio barem jedno isključenje. A neslavni rekorderi su Sloga i Nedelišće, s pet, odnosno četiri crvenih kartona. Igrači Nedelišća sva četiri isključenja zaradili u posljednjih 20 minuta igre. U zadnjih deset minuta u cijeloj ligi bilo je čak 14 crvenih kartona.


Kad uračunamo sve suspenzije zbog tri žuta kartona i isključenja najviše prvenstvenih utakmica propustili su nogometaši Rudara i Sloge, ukupno 14, jednu manje igrači Nedelišća, a samo tri igrači Jalžabeta. I zato je apsurdno da je baš Jalžabet najviše "financirao" blagajnu lige, zbog jedne utakmice s nedovoljnim brojem mlađih igrača. Nedelišće je bilo kažnjeno ukupno s 1000 kuna.

Broj odrađenih utakmica kazne igrača po klubovima:

Novčane kazne po klubovima: