Vremenske neprilike Nedelišću i Ludbregu oduzele UEFA U-17 kvalifikacije

Početkom godine izvijestili smo da je Hrvatski nogometni savez Ludbregu i Nedelišću, te tamošnjim nogometnim klubovima Podravini i Nedelišću povjerio domaćinstvo UEFA U-17 Elitnog kola kvalifikacija (9.-15. ožujka) za Europsko prvenstvo tog uzrasta, no vremenske neprilike sada su se grubo poigrale s organizatorima.

S obzirom na veće količine snijega i najavljen hladniji period HNS je sazvao hitni organizacijski sastanak koji se u Varaždinu održao u utorak, 20. veljače. Sastanku su prisustvovali Neven Šprajcer, koordinator natjecanja HNS-a, predstavnici Podravine i Nedelišća, tajnici varaždinskog i međimurskog ŽNS-a, te predstavnici klubova na čijim terenima bi reprezentacije trenirale.

Konstatirano je da su domaćini učinili sve što je bilo u njihovoj moći da pripreme potrebne uvjete za UEFA-in kvalifikacijski turnir, ali vremenski uvjeti predviđeni neposredno prije turnira ne jamče uvjete koji bi zadovoljili organizaciju turnira. Iz tih razloga nazočni su zaključili da ni uz silan uložen napor ne mogu osigurati zadovoljavajuće uvjete, bez obzira na kvalitetu terena.

Stoga je HNS donio odluku da se ovaj turnir, točnije Skupina 2 Elitnog kola u kojoj su uz domaćina Hrvatsku još Belgija, Cipar i Švedska, premjesti u toplije krajeve, u Istru i na Kvarner (Pula, Rijeka, Kostrena). A stadionima koji su prvotno trebali biti domaćini HNS će ponuditi neki od preostalih turnira čije je domaćinstvo UEFA povjerila HNS-u.

Zadnjih nekoliko godina Hrvatski nogometni savez rado dolazi u sjeverozapadnu Hrvatsku, te ćemo samo podsjetiti da se u svibnju prošle godine u Ludbregu igrala završnica Hrvatskog nogometnog kupa za pionire, kadete i juniore, dok je Nedelišće u ožujku bilo domaćin U-21 reprezentaciji protiv Slovenije, a u listopadu 2016. godine i ženskoj U-19 reprezentaciji.