Za antologiju! Nedelišće s deset igrača bolje od Međimurca!

Luka Topolnjak, Filip Patafta, Fran Vibovec, Stiven Sabol, Ian Treska, Nino Vizinger, Matija Farkaš, Saša Treska, Karlo Marciuš, Vedran Kršlak. Nedelišće je spletom okolnosti najveći derbi moralo započeti i odigrati 90 minuta s desetoricom igrača, ali u deficitu smo bili samo brojčano. Momčadski duh, voljni moment, zajedništvo i naboj bili su ključni za ono što je uslijedilo.
 
Međimurec igrača više na terenu nije iskoristio u prvom poluvremenu koje je završilo bez pogodaka. Nošeni sjajnom podrškom s tribina nogometaši Nedelišća priredili su senzaciju u drugom poluvremenu. Igrala se 62. minuta kad je Vedran Kršlak prebacio vratara domaćih za vodstvo 0:1 za erupciju oduševljenja u redovima Nedelišća.
 
Od 79. minute stanje na semaforu izgledalo je još nestvarnije, Kršlak svojim drugim pogotkom povećava vodstvo na 0:2. Domaćin je u drugoj minuti nadoknade uspio ublažiti poraz pogotkom Darka Vabeca za konačnih 1:2. Desetorica hrabrih igrača Nedelišća veličanstvenim nastupom kreirala su čudo i proslavili pobjedu sa Skitnicama, ovog puta našim 11. igračem.
 
Nedelišću i Međimurcu ovo je 14. zajednička sezona u istom rangu natjecanja i nakon 1972. prva ligaška pobjeda (2002/03 i 2003/04 ostvarene su pobjede u Kupu MNS-a) naših nogometaša na gostovanju u Dunjkovcu-Pretetincu. Uz to, Nedelišće je jedina momčad ove sezone koja je u oba dijela prvenstva ostala neporažena protiv prvaka lige Bednje i drugoplasiranog Međimurca.
 
U svakom slučaju, pobjeda koja će se dugo pamtiti.
  

 Detalji utakmice » NK MEĐIMUREC - NK NEDELIŠĆE 1:2