2. ATON limač kup završen s različitim pobjednicima u svakoj kategoriji

Od 19. do 23. prosinca 2017. godine odigravao se 2. ATON limač kup u suorganizaciji Škole nogometa Međimurec/Sloboda, Škole nogometa Nedelišće te SGC-a Aton, u čijoj se sportskoj dvorani održao ovaj turnir. Na atraktivnom terenu s umjetnom travom i mantinelama natjecalo se 50 ekipa u pet uzrasnih kategorija.

Turnir je ove godine okupio i nekoliko ekipa koje su iz drugih županija stigle u Međimurje, pa možemo spomenuti da su zaigrale i sljedeće ekipe: iz Varaždina Varteks i Lumen, Dubravka-Zagorac iz Turčina, Podravina iz Ludbrega, CB Art iz Virovitice i Sedmica Sport iz Zagreba. Zbog jedinstvenog ambijenta za turnirom je vladao velik interes, a u svim uzrastima bilo je vrlo neizvjesno.

Nedelišće i Strahoninec nastupili su u četiri kategorije, u U-10 i U-12 sa zajedničkim snagama, a u U-8 s igračima Strahoninca, te u U-17 s igračima Nedelišća. U kategoriji U-8 u grupi s lokalnim protivnicima upisana su četiri poraza od Petice (0:2), Međimurec/Slobode (1:7), Pušćina (3:4) i Sloge (1:11). Nijansu bolji rezultati ostvareni su u kategoriji U-10, no također bez osvojenog boda.

For je bio bolji s rezultatom 3:0, Međimurec/Sloboda s 2:1, a Dubravka-Zagorac s 3:1. Najveći uspjeh pripao je kategoriji U-12, počeli su pobjedom 2:0 nad Omladinac/Slobodom, zatim su časno pali s 2:6 protiv ekipe Međimurje crveni, dok su u zadnjoj utakmici u borbenom derbiju svladali Međimurec/Slobodu rezultatom 3:2 za 2. mjesto u grupi, no nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Djelomično su zakazali i juniori u kategoriji U-17, no s obzirom da su u teškoj grupi koja je polučila oba finalista osvojili pet bodova njihov nastup i nije bio tako loš. Na početku su odigrali 1:1 s Omladinac/Slobodom, pa uvjerljivo izgubili od Rudara s 1:6 i na kraju minimalno pobijedili Zelenko/Dinamo s 1:0 za 3. mjesto u grupi i kraj turnira bez plasmana u završnicu i borbe za medalje.

Odigrano je ukupno 100 utakmica, a postignuto je 405 pogodaka. Nagrade najboljim ekipama i igračima podijelili su direktor Atona Stevo Tkalčec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, voditelj ŠN Međimurec/Sloboda Samir Kozar i zamjenica voditelja ŠN Nedelišće Nataša Vrček.

Kad se podvuče crta može se reći da je turnir opravdao očekivanja, no mjesta za napredak u pojedinim organizacijskim poljima itekako ima i na tome svakako treba poraditi do idućeg izdanja ATON limač kupa kako bi svim ekipama sudjelovanje na turniru bilo što ugodnije.


U-7

Finale: Sloga - Međimurje-Čakovec 3:1
Za 3. mjesto: Podravina - Rudar 2:2 (4:3 pen.)

Najbolji igrač: Roko Bistrović (Međimurje-Čakovec)
Najbolji strijelac: Vito Horvat (Sloga) (8)
Najbolji golman: Branimir Murković (Sloga)


U-8

Finale: Lumen - Međimurje-Čakovec 3:1
Za 3. mjesto: Međimurec/Sloboda - Sloga 0:2

Najbolji igrač: Tin Štampar (Međimurje-Čakovec)
Najbolji strijelac: Tomo Mujanović (Lumen) (9)
Najbolji golman: Niko Šagi (Lumen)


U-10

Finale: Međimurje-Čakovec - Dubravka-Zagorac 0:3
Za 3. mjesto: Petica - For 0:1

Najbolji igrač: Denis Čavlek (Dubravka-Zagorac)
Najbolji strijelac: Jan Belović (Međimurje-Čakovec) (8)
Najbolji golman: Saša Sodar (Dubravka-Zagorac)


U-12

Finale: Varteks - Međimurje žuti 2:3
Za 3. mjesto: Međimurje crveni - Sedmica Sport 3:0

Najbolji igrač: Luka Meglić (Međimurje žuti)
Najbolji strijelac: Teo Sanjković (Međimurje žuti) (8)
Najbolji golman: Goran Vaupotić (Varteks)


U-17

Finale: Omladinac/Sloboda - Rudar 0:1
Za 3. mjesto: CB Art - Sloga 2:1

Najbolji igrač: Kevin Nedeljko (Rudar)
Najbolji strijelac: Fran Kožarić (CB Art) (4)
Najbolji golman: Patrik Kovač (Rudar)