3. KPMM: Treći naslov prvaka za veterane Nedelišća!

Završeno je još jedno Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele, 6. siječnja odigrane su utakmice za plasman u svim kategorijama. Nedelišće je ovog puta samo u veteranskoj konkurenciji stiglo do finala, a naša momčad je na trećem izdanju turnira po treći put osvojila pobjednički pehar i potvrdila dominaciju.

Borbenih, ali vrlo korektnih 30 minuta odigrali su veterani Nedelišća i Poleta iz Pribislavca koji su već u prvom krugu, u grupi A odmjerili snage. Neizvjesna utakmica odigrana je pred punim tribinama Atona, a sudili su Dario Srnec i Borut Križarić. Na pogodak se čekalo do zadnjih minuta prvog poluvremena, u 11. minuti strijelac za vodstvo naših veterana bio je Goran Maček.

Samo pola minute kasnije za Polet je izjednačio Dario Damjan i s 1:1 je završen prvi dio susreta. U nastavku utakmice, nakon nešto više od četiri minute igre, Zvonimir Krznar zabija za novu prednost Nedelišća, dok četiri minute prije kraja Saša Nemec postiže pogodak za 2:2, što je bio i konačni rezultat nakon isteka regularnog vremena. O pobjedniku su odlučivali deveterci.

Prvi su pucali igrači Poleta, u prvoj seriji Marijan Gelo pogađa za 0:1, a siguran je bio i Maček za 1:1. U drugoj seriji udarac Nemeca obranio je Mladen Tkalčec, a precizan je zatim Krznar za 2:1. U posljednjoj seriji Dejan Magdalenić zabija za 2:2, dok je udarac Dragana Vibovca bio presnažan za Poletovog vratar Mladena Bogdana, za konačnih 3:2, tj. ukupnih 5:4.

Junaci naše ekipe ostali su isti u odnosu na prošlu godinu, Tkalčec je osim ključne obrane deveterca petnaest sekundi prije kraja utakmice obranio stopostotnu priliku Poleta za pobjedu, dok je Vibovec opet strijelac odlučujućeg deveterca za osvajanje 1. mjesta. Također, Tkalčec je drugu godinu zaredom proglašen najboljim vratarem, a Vibovec najboljim igračem prvenstva.

Lijep je to poklon Vibovcu na njegov 45. rođendan, pa zato igraču, kapetanu i jednoj od legendi kluba koji je više od desetljeća nosio dres Nedelišća želimo još puno sportskih uspjeha! Ekipne nagrade preuzeo je Dragutin Borko, novčanu nagradu od 2.000 kn uručio je Tomislav Kralj, dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza, a pehar za 1. mjesto Darko Dania, načelnik općine Nedelišće.

Poseban gost finala bio je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne A reprezentacije, koji se zatim i fotografirao s pobjedničkom ekipom i čestitao Nedelišću na naslovu prvaka. Rezime nastupa svih ekipa Nedelišća i snimku izvođenja deveteraca u veteranskom finalu donosimo u ponedjeljak, 8. siječnja.