Sve je spremno za proljetni dio sezone

Punih 15 tjedana potrajala je zimska stanka bez službenih utakmica i sezona se konačno nastavlja. Nogometaši Nedelišća jesen su završili sredinom studenog i nakon toga krajem prosinca nastupili na Klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele, dok su pripreme započeli 18. siječnja 2020.

U šest pripremnih tjedana odigrano je sedam prijateljskih utakmica u kojima je zabilježeno pet pobjeda protiv klubova iz istog ili nižeg ranga, te po jedan neriješen ishod i poraz protiv trećeligaša, s ukupnom gol-razlikom 19:5. Trojica igrača pristupila su u prijelaznom roku, dok su petorica napustila klub.

Momčad Nedelišća odigrat će u proljetnom dijelu 13 kola 4. NL Čakovec-Varaždin (šest domaćih i sedam gostujućih utakmica), a prvi protivnik biti će Dinamo iz Domašinca. Uz prvenstvo, očekuje nas i četvrtfinale Međimurskog nogometnog kupa u kojem gostujemo kod Rudara.Josip Lepen vratio se u Hrvatsku nakon šest godina provedenih u austrijskom TSV Pollauu. Ranije u karijeri nastupao je za Međimurje u kadetskoj i juniorskoj Prvoj HNL, dok je prije odlaska u Austriju bio član svog Podturna. Lepen je igrač veznog reda kakvog se ciljano tražilo i to je potvrdio na pripremama.Saša Treska je ofenzivni igrač kojeg ne treba puno predstavljati jer je povratnik u dres Nedelišća i dobro poznato ime. U ljeto 2012. preselio je u Slobodu iz Slakovca, pa u Međimurec, zatim je bio u slovenskim Črenšovcima i prije godinu dana vratio se u Međimurec. Njegovo iskustvo bit će od velikog značaja.Nino Pintarić također se vraća i to nakon samo jedne polusezone koju je odigrao u županijskom prvoligašu Trnovcu. Prije odlaska proveo je u Nedelišću čak sedam godina i bio jedan od nositelja momčadi u brojnim uspjesima ostvarenim u tom razdoblju. I od njega se očekuje da pomogne svojim iskustvom.Od igrača koji su napustili klub najduži staž u momčadi imao je Toni Capan koji je u Nedelišću odigrao sezonu i pol, dok su nakon jedne polusezone otišli Roberto Dežđek, Antonio Dodlek, Matija Pintar i Robert Šostarić. Klub se svima zahvaljuje na doprinosu i želi sreću u nastavku karijere!