3. KPMM: Kako su (od)igrale ekipe Nedelišća?

3. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele održavalo se od 23. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. godine u Nedelišću u dvorani SGC-a Aton, koji je uz Međimurski nogometni savez suorganizator i domaćin ovog natjecanja. Kroz dva tjedna nadmetanja odigrano je 128 utakmica. Nogometni klub Nedelišće prijavio je ekipe u svim kategorijama - seniorskoj, pionirskoj i veteranskoj.

Seniori su odlično ušli u turnir sa sigurnom 6:1 pobjedom protiv beličkog BSK-a, jesenskog prvaka 1. županijske lige. Zatim su u 2. kolu nakon vodstva 2:0 poraženi od Dinama iz Palovca s 3:5, koji je na kraju osvojio 3. mjesto na turniru. U 3. kolu uslijedila je borba za prolaz u završnicu, u općinskom derbiju protiv Pobjede iz Gornjeg Hrašćana upisan je neugodan poraz 4:3, no zbog najbolje gol-razlike u trojcu Nedelišće-BSK-Pobjeda naša ekipa ide dalje.

Iako smo grupu E najavili kao vjerojatno najtežu na turniru, poraz od županijskog drugoligaša se nije očekivao u utakmici koja je važna za nastavak natjecanja, dok je dio četvrtoligaša klubovima tog ranga zabijao osam i više golova. Nastup je završen odmah u osmini finala, Nedelišće je povelo 2:0 protiv Mladosti Komet koja u drugom poluvremenu izjednačuje na 3:3. Mlada preloška ekipa bila je preciznija u izvođenju deveteraca i ostvarila ukupnu pobjedu 6:5.

Nakon dosadašnjeg 3. i 2. mjesta očekivao se novi lijep uspjeh, no ekipa je zakazala i potvrdila da ne pobjeđuje onaj koji je bolji na papiru, nego onaj koji je borbeniji na terenu, koji je više željan pobjede. Seniorima sada slijede pripreme za proljetni dio koji počinje početkom ožujka.

Igrali su: Karlo Kocijan (4 ut. / 0 gol.), Matija Antunović (1 / 0), Luka Brlenić (3 / 2), Mladen Filipović (1 / 0), Dominik Jambrošić (4 / 0), Boris Martinović (4 / 4), Goran Međumurac (4 / 3), Andrej Nemet (1 / 0), Zvonimir Panić (3 / 4), Borna Petrovečki (1 / 0), Nino Pintarić (4 / 1), Fran Vibovec (4 / 0), Nino Vizinger (3 / 1), Leon Vrček (3 / 0)


Pioniri također nisu dobili laganu grupu, te se očekivalo da se ostvari barem jedna pobjeda. To se dogodilo odmah na početku kad je s uvjerljivih 9:2 svladan Šenkovec za mirniji nastavak natjecanja. U 2. kolu upisan je poraz od ŠN Zelenko/Dinamo od 3:1, a nakon što je naša ekipa bila u vodstvu na početku utakmice. Završnicu je trebalo izboriti protiv NŠ Međimurje-Čakovec II, i u napetoj utakmici punoj preokreta to je našoj ekipi uspjelo pobjedom 3:2.

Iako je već u četvrtfinalu uslijedio težak poraz protiv ŠN Dinamo/Zelenko od 9:0, pioniri Nedelišća zadovoljili su svojim nastupom i plasmanom među osam najboljih ekipa. Do nastavka sezone naše mlađe uzrasne kategorije očekuju nastupi na brojnim dvoranskim turnirima.

Igrali su: Nikola Horvat (4 ut. / 1 gol), Borna Čuček (4 / 3), Jan Fegeš (4 / 4), Petar Logožar (3 / 1), Mihael Lovrec (1 / 0), Vito Novak (4 / 0), Matija Paman (4 / 3), Fran Senčar (4 / 0), Marko Tkalec (4 / 0)


Veterani su polučili najveći uspjeh, već treću godinu zaredom ne mogu se odvojiti od titule prvaka. Ključna utakmica za prolaz grupe odigrana je već u 1. kolu kad je s 5:4 svladana Budućnost iz Podbresta. Polufinale je osigurano u 2. kolu kad su naši veterani sa 7:2 bili bolji od Pobjede iz Gornjeg Hrašćana, a zatim su u zadnjem kolu odigrali 2:2 s Poletom iz Pribislavca. Odlična utakmica odigrana je u polufinalu protiv Sloge iz Čakovca.

Nedelišće je čak u tri navrata imalo po tri pogotka prednosti i to je bio prevelik zalogaj za Čakovčane, pa susret završava pobjedom naše ekipe 8:7. U finalu protivnik iz grupe i nova neizvjesna utakmica protiv Poleta. Naši veterani dvaput su vodili, Polet dvaput stizao prednost za 2:2. Boljim izvođenjem udaraca s devet metara veterani Nedelišća osvojili su 1. mjesto. Najboljim igračem turnira proglašen je Dragan Vibovec, a najboljim vratarem Mladen Tkalčec.

{vembed Y=olEuy5M_PJI}

Igrali su: Mladen Tkalčec (4 ut. / 0 gol.), Dragutin Borko (1 / 0), Darko Čuček (5 / 0), Zvonimir Krznar (4 / 3), Goran Maček (5 / 1), Siniša Senčar (5 / 9), Hrvoje Treska (5 / 6), Dragan Vibovec (5 / 5), Damir Vizinger (5 / 0), Ivica Vizinger (2 / 0), Marko Vizinger (5 / 1), Krešo Žnidarić (5 / 0)


Čestitamo Poletu (SMnM) na 1. mjestu kod seniora i Pušćinama koji su im bili dostojan protivnik u finalu, Poletu (P) na korektnoj i odličnoj borbi u veteranskom finalu, ekipi NŠ Međimurje-Čakovec I na 1. mjestu u pionirskoj konkurenciji, svim nogometašima na osvojenim nagradama, i naravno Atonu na još jednom odlično organiziranom klupskom prvenstvu.