Vremeplov

    

 • 1930

  NOGOMET U NEDELIŠĆU - Prema sjećanju starijih mještana tad nije bilo nogometnog igrališta, već se igralo na kravskom sajmištu s improviziranim golovima. Među prvim igračima bili su i Ivan Bratko, Josip Štefulj, Josip Tkalčec, Franjo Fekonja, Mirko Đunđuš, Franjo Treska, Viktor Fekonja, Franjo Lesinger, Josip Horvat, Zvonko Molnar, Rudi Marciuš i drugi.

 • 1940

  NOVO NOGOMETNO IGRALIŠTE - S obzirom na sve veće zanimanje za nogometom, Nedelišćanci su morali potražiti bolju lokaciju za igralište. Rješenje je nađeno na pogodnom mjestu - u blizini crkve, na Tratama (teren je bio u seoskom vlasništvu). Dakako, nogometaši su tada uložili mnogo dobrovoljnih radnih sati da bi teren dotjerali i uredili i kako bi igralište služilo svojoj svrsi.

 • 1946

  OSNOVAN NK BORAC - Iako postoje naznake da je osnovan najmanje godinu dana ranije, Nogometni klub Borac službeno je registriran u Savezu 26. svibnja 1946. godine. U prvom upravnom odboru kluba bili su: Josip Horvat, Josip Sontar, Mijo Tomašić, Franjo Marčec, Josip Lesinger, Franjo Marciuš i Josip Tkalčec. Iste godine organiziran je turnir na kojem su uz domaćina sudjelovali Tekstilac (kasnije Varteks), Sloboda (oba iz Varaždina), Jedinstvo (Čakovec), Trnovec i Kuršanec

 • 1950

  PRVE SLUŽBENE UTAKMICE - NK Borac je uvršten u redovno natjecanje Nogometnog podsaveza Varaždin - međimurska grupa.

 • 1951

  NABAVA "PRAVE" OPREME - Tek pet godina nakon osnutka kupljene su za sve igrače prve prave kopačke (utakmica protiv Strahoninca i pobjeda od 5:1).

 • 1962

  IZGRADNJA SVLAČIONICA - Započinje izgradnja prvih svlačionica, koje su stavljene na uporabu dvije godine kasnije.

 • 1964

  UREĐENJE IGRALIŠTA - Prema tadašnjim kriterijima uređenja igrališta, stavljena je željezna ograda, a oko cijelog igrališta zasađeni su drvoredi topole.

 • 1972

  POSJET "BAJDE" VUKASA - U travnju je na poziv čelnika kluba Nedelišće posjetio Bernard Vukas, jedan od najboljih hrvatskih i jugoslavenskih nogometaša svih vremena. Tom prilikom vodio je razgovor s predstavnicima kluba, a kasnije su brojni sudionici imali prilike čuti mnoge doživljaje vezane uz bogatu sportsku karijeru.

 • 1976

  FINALISTI KUPA MEĐIMURJA - Borac je prvi put došao do završnice kup natjecanja Nogometnog saveza Međimurja. U finalu je Sloga (Čakovec) bila bolja s 3:2.

 • 1978

  NEDELIŠĆE DOBIVA NOGOMETNI DOM - Počinje izgradnja sportskog nogometnog doma pokraj igrališta. Uz značajna sredstva mještana (Mjesne zajednice) i većeg broja sponzora, sami sportaši dali su oko 50 000 dobrovoljnih radnih sati. Ovaj dom bio je jedan od ljepših i većih u Međimurju.

 • 1981

  PIONIRSKI TURNIR - U Nedelišću je organiziran pionirski turnir povodom kojeg je u naše mjesto stigla još jedna nogometna legenda, naime, početni udarac na turniru izveo je Josip Skoblar.

 • 1985

  ISKUŠALI SE I U MALOM NOGOMETU - Nastup na 1. prvenstvu Međimurja u malom nogometu koje se održalo u sportskoj dvorani čakovečkog GOC-a.

 • 1993

  DOPRVACI MEĐUOPĆINSKE LIGE - Sezonu 1992./1993. u Međuopćinskoj ligi Čakovec-Ludbreg nogometaši Borca završavaju na 2. mjestu.

 • 1998

  BORAC POSTAJE NEDELIŠĆE - Nogometni klub Borac promijenio je ime u Nogometni klub Nedelišće.

 • 2001

  NASTUP U HRVATSKOM KUPU - U finalu Kupa Međimurja opet protiv Sloge koja ostvaruje pobjedu 2:0, no samim nastupom u finalu Nedelišće se plasiralo u pretkolo Hrvatskog kupa. Na gostovanju kod Zagorca (Krapina) upisan je poraz 5:1.

 • 2003

  NEDELIŠĆE NOVI TREĆELIGAŠ - Osvajanjem naslova prvaka u 4. HNL - Međimurje i zatim uspješno odrađenim kvalifikacijama protiv Zdenke (Veliki Zdenci) ostvaren je povijesni plasman u 3. HNL - Sjever.

 • 2004

  OPET U FINALU ŽUPANIJSKOG KUPA - Po treći put Nedelišće dolazi do finala Kupa Međimurja, drugoligaš Međimurje slavio je s 5:1. U pretkolu Hrvatskog kupa Tondach (Bedekovčina) je na svojem terenu bolji s 2:1.

 • 2007

  SELIDBA U SUSJEDSTVO, JESENSKI PRVACI 3. HNL - ISTOK - Zbog ustupanja igrališta za izgradnju SGC-a Aton Nedelišće se privremeno preselilo u Dunjkovec-Pretetinec na igralište Međimurca. U jakoj konkurenciji 18 klubova sjeverne i istočne Hrvatske Nedelišće je nakon jesenskog dijela sezone držalo 1. mjesto na tablici. Na kraju sezone na vrlo dobrom 5. mjestu.

 • 2008

  KUP JE NAŠ - U četvrtom pokušaju Nedelišće osvaja Kup Međimurja, Čukovec 77 je svladan s 2:0 golovima Mihaela Belovića i Denisa Golubića. U pretkolu Hrvatskog kupa ugostili smo Karlovac, kasnijeg doprvaka 2. HNL koji je pobijedio 3:1.

 • 2012

  VRLO USPJEŠNA GODINA - 4. mjesto u 3. HNL - Sjever, finale Kupa Međimurja izgubljeno nakon jedanaesteraca protiv Slobode (Slakovec) i sjajni nastupi u Hrvatskom kupu. Najviše se pamti šesnaestina finala u kojoj smo ugostili renomiranog prvoligaša Rijeku i nakon produžetaka pobijedili 1:0, strijelac je bio Danijel Jagec panenkom iz kaznenog udarca u 97. minuti. U osmini finala gostovali smo kod GOŠK-a (Dubrovnik) i opet izborili produžetke u kojima je domaćin bio bolji s 2:0.

 • 2013

  POVRATAK KUĆI - NOVI STADION - Nakon šest sezona igranja u Dunjkovcu-Pretetincu napokon smo se vratili u Nedelišće, 24. kolovoza odigrana je prva utakmica na SRC-u Trate. U 2. kolu 3. HNL - Sjever Polet (Sv. Martin na Muri) je slavio s 1:0.

 • 2014

  NAPUSTILI TREĆELIGAŠKO DRUŠTVO - Treća reorganizacija natjecanja bila je kobna za Nedelišće - 2006. selimo se sa sjevera na istok, 2011. vraćamo se na sjever, dok za povratak na istok trenutno nije bilo mogućnosti. Na našem stadionu gostovala je mlada reprezentacija Hrvatske U-20, 15. studenog pobijedili su Nedelišće u prijateljskoj utakmici 4:0, početni udarac izveo je Josip Skoblar.

 • 2015

  POVIJESNI USPJEH - DVOSTRUKA KRUNA - Ova godina ostat će upamćena kao jedna od najuspješnijih u klupskoj povijesti. Nogometaši Nedelišća na dominantan način osvojili su naslov prvaka u MŽNL Čakovec-Varaždin, a isto su napravili i u Kupu Međimurja i to redom preko najjačih protivnika. U dvije finalne utakmice protiv Sloge (Čakovec) ostvarena je ukupna pobjeda od 2:1 golovima Dejana Slunjskog u prvoj i Tomislava Levačića u uzvratnoj utakmici, i novi plasman u pretkolo Hrvatskog kupa.