Notice: Undefined variable: baseurl in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/responsive-tables/responsive-tables.php on line 17

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/igallery/igallery.php on line 15

Kup Nedelišća 2017: Pobjednici Petica, Zelenko/Dinamo, Međimurje i Nedelišće

Škola nogometa Nedelišće bila je organizator dvodnevnog turnira za četiri mlađe uzrasne kategorije pod nazivom "Kup Nedelišća 2017", a koji se održavao 17. i 18. lipnja na Sportsko-rekreacijskom centru Trate u Nedelišću. Turnir je okupio ukupno 22 ekipe u uzrastima U-8, U-10, U-12 i U-14, a kroz dva dana odigrane su 43 utakmice i postignuta 122 pogotka (2,8 po utakmici). Utakmice su odsudili: Casimir Rodrigue, Mihael Kalšan, Dominik Hrženjak, Dragutin Novak i Saša Sanjković.

U kategoriji U-8 bilo je pet prijavljenih ekipa koji su odigravali na principu lige, jednokružno, s trajanjem utakmice od 15 minuta, i s devet igrača na terenu (8+1). 1. mjesto osvojila je ŠN Petica s tri pobjede i jednim neriješenim, drugoplasirana je bila ŠN Sveti Juraj na Bregu, a trećeplasirana ŠN Zelenko/Dinamo. Najbolji strijelac bio je Niko Košir (Petica), a najbolji vratar Erik Drk (Sv. Juraj na Bregu).

Kategorija U-10 okupila je osam ekipa podijeljenih u dvije grupe, a u drugi krug plasirale su se sve ekipe i od četvrtfinala do finala razigravale za plasman. Igralo se po 15 minuta, s devet igrača na terenu (8+1). S obzirom na sve što se događalo ovaj dio turnira zaslužio je vjerojatno i poseban članak.

U grupi A s pet bodova bili su izjednačeni NŠ Međimurje-Čakovec i ŠN Zelenko/Dinamo, a prvonavedeni imali su veći broj postignutih pogodaka u grupi. Na čelu grupe B bila je NŠ Općine Mala Subotica sa sedam bodova, a iza njih ŠN Petica i NK Varteks sa četiri boda, no Varaždinci su postigli veći broj pogodaka.

Prava drama uslijedila je u knock-out fazi, u četvrtfinalu se Međimurje (A1) lako obračunalo s Pušćinama (B4) i pobijedilo 3:0, Zelenko/Dinamo (A2) i Petica (B3) su odigrali 0:0, a precizniji u penalima bili su igrači Zelenka/Dinama, zatim je Međimurec/Sloboda (A3) poražena s 2:0 od Varteksa (B2), a u posljednjem paru Nedelišće (A4) je, nakon osvojenog tek jednog boda u grupi, šokiralo Malu Suboticu (B1) i slavilo 1:0.

Oba polufinalna susreta završila su raspucavanjem penala, Međimurje i Varteks odigrali su 0:0, a Varaždinci s 5:4 prolaze dalje. Nakon toga isti rezultat bio je na utakmici Zelenko/Dinamo - Nedelišće, promašajem igrača Nedelišća "zeleni" su bili u prednosti, to se zatim preokrenulo i Nedelišće je imalo meč-loptu, ali i to se okrenulo, i Zelenko/Dinamo je sa 7:6 izborio finale.

Igrači Nedelišća prerano su slavili, a zatim je tuga na njihovim licima bila neopisiva, k tome su odmah nakon toga morali odigrati utakmicu za 3. mjesto protiv Međimurja. Čakovčani su poveli 2:0 i sve je išlo prema očekivanjima, ali mladi igrači Nedelišća kreirali su novo čudo i preokrenuli na 3:2 i osvojili brončane medalje.

Pali su dva puta, ali i digli su se dva puta, i zajedno s trenerom Franjom Pintarićem zaslužuju svaku pohvalu za briljantan nastup pred domaćom publikom. U finalu su Varteks i Zelenko/Dinamo odigrali novu tvrdu utakmicu, bez golova, a nakon neizvjesnih penala "zeleni" su osvojili 1. mjesto. O izjednačenosti turnira najbolje svjedoči činjenica da je čak devet utakmica završilo rezultatom 0:0. Najbolji strijelac bio je Simon Kocijan (Varteks), a najbolji vratar Sebastijan Salaj (Zelenko/Dinamo).

U kategoriji U-12 prijavilo se pet ekipa koje su kao i u U-8 razigravale po ligaškom sistemu, a s maksimalnim učinkom u četiri odigrane utakmice najbolja je bila NŠ Međimurje-Čakovec I, ispred ŠN Sveti Martin i NŠ Međimurje-Čakovec II. Igralo se 2 x 15 minuta sa sedam igrača na terenu (6+1).

Bilo je vrlo malo neizvjesnosti, čak sedam utakmica završilo je s tri ili više pogotka razlike između protivnika. Nedelišće je u ovoj kategoriji upisalo četiri poraza i bilo posljednjeplasirano. Najbolji strijelac bio je Petar Ratajec (Međimurje I), a najbolji vratar Jan Farkaš (Sveti Martin).

Brojčano je podbacio jedino uzrast U-14 gdje su se prijavile samo tri ekipe, te su po ligaškom sistemu odigrane tri utakmice po 2 x 20 minuta i sa sedam igrača na terenu (6+1). U prvoj utakmici Nedelišće je s 2:1 bilo bolje od Zelenka/Dinama, što je svojevrsno iznenađenje s obzirom na plasman tih ekipa u nedavno završenoj Kvalitetnoj ligi U-15.

Pod vodstvom Danijela Štefulja Nedelišće je nakon toga s 5:0 svladalo Omladinac iz Novog Sela Rok i bilo je jasno da je to dovoljno za osvajanje 1. mjesta. U posljednjem susretu Zelenko/Dinamo je s čak 14:0 pobijedio nemoćnu ekipu Omladinca. Najbolji strijelac bio je Matej Mezga (Zelenko/Dinamo), a najbolji vratar Nikola Horvat (Nedelišće).

Najboljim ekipama i pojedincima pehare, medalje i priznanja uručili su predsjednik ŠN Nedelišće Dario Novak i dopredsjednica Nataša Vrček, a da sve organizacijski funkcionira pobrinuli su se vrijedni roditelji i volonteri bez kojih ovo ne bi bilo moguće održati. Škola nogometa Nedelišće zahvaljuje svim ekipama na odazivu, s nadom da će "Kup Nedelišća" postati tradicionalan, i brojniji u narednim godinama.